bilissima

driving you crazy

I længere tid havde jeg tænkt på at jeg snart skulle skifte bilen ud. Det var dog mest noget jeg tænkte på, ikke noget jeg ville gøre mere ved lige med det første. Og jeg kunne ikke rigtig bestemme mig til hvornår, hvad jeg ville skifte til osv.

Let skræmt af en vens oplevelser med sære henvendelser, da han havde sin bil til salg på Gul & Gratis, var jeg ikke superhooked på ideen om at sælge til private. Samtidig ville jeg gerne være sikker på papirgangen og ville ikke risikere bøvl, hvis nu bilen gør et eller andet uventet. Mens jeg rodede med disse overvejelser var jeg efterhånden begyndt at se mere på bilbasen.dk end en gennemsnitsteenager ser på instagram – og her lokkede linket ‘sælg din bil’. Konceptet er at man sætter sin bil på auktion og at at forhandlere landet over har mulighed for at byde på den. Man indtaster selv en mindstepris, der ikke er synlig for de potentielle købere og så passer resten ellers sig selv. Hvis en forhandler byder mindsteprisen eller mere, er bilen solgt. Easypeasy lemon squeezy.

Så en torsdag satte jeg bilen til salg, så gik der et par helligdage og om mandagen var bilen solgt! Et par dage efter begav jeg mig til Aarhus på afskedstur i den tennisbold-grønne Kia Picanto, der har fragtet mig rundt de sidste knap 6 år. Det var heldigvis en meget venlig og ordentlig køber og det hele gik nemt.

Når man sætter bilen til salg er det vigtigt at oplyse alt, hvad man ved om bilen. Som relativt uerfaren kan der være mange ting man ikke ved, så derfor er det en god ide at tage billeder af alt og i øvrigt samle papirmateriale så som kvitteringer fra værkstedet osv. Desuden skal man huske registreringsattesten, da bilen ikke kan omregistreres uden de koder, der står på den.

Hvis du selv overvejer konceptet, skal du være opmærksom på at du skal betale et salær til auktionen når salget er gennemført. Hvor højt det er afhænger af salgsprisen, men det kan man undersøge på forhånd. Jeg benyttede mig af Bilbasens Xpress-salg men der findes også andre udbydere af samme type ydelser. For mere rutinerede sælgere med is i maven eller længere planlægningshorisont kan det sikkert bedre betale sig med privat salg, men for en begynder der sætter det praktiske i højsædet og er lidt i tvivl om detaljerne, kan det sagtens anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *